20 Eylül 2007

23. HAFTA

Daha önceki postumda da belirttiğim gibi herşey yolunda. Eylülün beşinde detaylı ultrason için perinatalogumuza gittik veee sürpriiiz:) Ömer'imiz Ömer değil Ece imiş, iki prensesimiz olacak, ikisi de kızmış, kendi doktorumuz da olasılıklı söylemişti zaten. Babamız biraz üzüldü bu duruma ama yapacak birşey yok.



Erkeklerin bu soyumuz yürüsün merakını da hiç anlamıyorum



Sonuç olarak, detaylı ultrasonda herşey normal çıktı. Herbirinin organları, boyları kiloları normal tek bebek boyutunda ama benim göbeğimin büyüklüğü iki katı tabii. Perinatalogumuz bize bir tanesinin üç boyutlu resmini de verdi, gülümsüyordu dilber kız. Diğeri hiç yüzünü göstermedi, poposunu döndü hep. Şimdi kıpır kıpırlar; hareket etmediklerinde paniğe kapılıyorum. Bu herşeye endişelenme sendromu bütün hamilelerde var sanırım ama başlangıçta çok şey yaşayınca daha da korkuyor insan.



Geçen hafta kendi doktorumuz rahim ağzı boyunu da ölçtü, o da oldukça iyi; 4,90cm. İki hafta sonra şeker yüklemesi testi ve hemogram yapılacak. Şeker testi zor birşey mi acaba?

Seni 32. haftada izne çıkaralım, daha sonrası zor olur dedi doktorumuz. Bu bağlamda ben de daha da ağırlaşmadan bayramdan sonra alışverişe çıkmak niyetindeyim. Hastane çıkışı ve ilk üç ay için neler almamı önerirsiniz? Malum herşeyden iki adet alınacak.



Seviyorum hamile olmayı ben...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Öncelikle Allah tamamına erdirsin. Benimde şu anda 3 yaşında Beril adında bir kızım var ve iyiki kızımız var diyoruz karı-koca. Gerçi oğlumuz olsada çok severdik ama hep gönlüm kızım olmasında yanaydı. ikinciyi bazen düşünüyoruz gerçi birinci kadar kolay bir karar değil sanırım sanki daha çok sorumluluk gerektiriyormuş gibi geliyor tabii birde 3 yaşına getirince epey bir rahatlamış oluyorsunuz. Neyse sonuç olarak ikincide kız olsun isterim açıkcası, inanılmaz keyifli kız çocuğunu yetiştirmek. Her ikimizede öyle çok sevgi gösteriyor, duygularını ifade ediyorki anlatama. Bunu İnşallah kızlarınızla yaşadığınızda anlarsınız. Bu arada şeker testi bekleme süreci haricinde zahmetsiz bir işlem. Ben 50 gramlık şeker yüklemesiyle kurtulmuştum. Önce açlık kan şekerinizi ölçüyorlar, sonra 50 gr. şekerli su içirtiyorlar tabii bunların bekleme araları yaklaşık yarım saat, 45 dak. sürüyor. eğer 50 gr.da şeker riski görülürse( yanlış hatırlamıyorsam ) o vakit 100 gr'lık yükleme yapılıyor bu da yaklaşık toplamda 4 saat sürüyor. Yani zaman açısından sıkıcı.aslında ben sadece şekerle ilgili sorunuza cevap yazacaktım ama konu çocuklarımız olunca çenemiz kapanmıyor:)))

Esra dedi ki...

Harika haberler. Saglikla kucagina aldigini da gorecegiz insallah.
:-)

mesecina dedi ki...

selamlar, bir forumda görmüştüm eminönünde bir han varmış fiyatları uygunmuş. oradaki bir mağazanın sitesinde bir liste var, sende birşeyler ekleyip çıkararak kendi listeni oluşturabilirsin bence. http://www.bebeceyizsarayi.com/ihtiyaçlistesi.html
umarım işine yarar, kolay gelsiin.

Basak dedi ki...

Merhabalar, ben de 2 aylık anneyim, sağlıklı bir hamilelik ve doğum diliyorum. Şeker testi berilin annesinin de söylediği gibi 50 gramlık şeker yüklemesi. 50 gr glikozu yarım litre suyla karıştırıp içiyorsun. evet fazla tatlı ve mide bulandırıcı ama bence daha kötü olan yanı bir önceki akşam 9dan sonra bir şey yiyememen. Benim iştahımın çok açık olduğu zamanlar olduğu için çok zor gelmişti. Açlık dışında korkacak bir şey yok. Alışverişe gelince hastane çıkışı diye satılan içinde battaniyeden zıbınına, bodysinden şapkasına kadar her şeyin olduğu takımlar var. ben bir kaç tane onlardan almanı öneririm, çünkü diğer alacakların 0 numara bile olsa başta biraz büyük geliyor ve komik oluyor :) bir de bugün ya da yarın sitemede eklicem bilgilendirme amaçlı, sleeper baby diye benim malesef yeni keşfettiğim ama hayat kurtaran elektrikli beşikler var. sallanan beşik ya da normal ana kucağı alacağına ondan almanı öneririm çünkü kaçınılmaz olarak bebişlerin gaz sancısı olacağı için krizler tuttuğunda kucakta dolaştırmaktan ya da beşiğini sallamaktan hem kolların hem belin kopuyor. Bu beşikler hem portatif hem uzaktan kumandalı hem de 5 pozisyonu var-ki bunlardan biri gaz çıkarma pozisyonu ve çok rahat, hem bebek için hem anne baba için. Fazla uzattım, sormak istediğin bir şey olursa lütfen çekinme. Sevgiler.. :)