8 Haziran 2008

5 AYLIK OLDUK- EK BESİNLER


Kuzularım bu gün beş aylık oldular. Son bir ayda gösterdikleri gelişme inanılmaz bence.

Ben 39. haftada doğum yaparak en uzun ikiz hamileliklerinden birini yaşamayı başardım, minyon bir yapım olduğundan son hafta artık yürüyemiyordum.Miyadında olmasına rağmen Ececiğim, ak kuzum, 2 kilo 330 gr Merve, kara kuzum, 2 kilo 650 gr doğdular. Miniciktiler geldiklerinde dünya güzellerim. Dün doktora beşinci ay kontrolüne gittik, tartıldılar, ak kuzu 6 kilo 900 gr, kara kuzu 7 kilo 40 gr olmuş, bu çok iyi bir gelişme dedi doktorumuz. Psikomotor gelişimleri de çok iyi imiş, hatta Ece ayının ilerisinde Merve tam ayının özelliklerindeymiş. Pnömokok aşılarını da yaptırdık böylece rotavirüs dahil şimdiye kadar gerekli tüm aşılarını olmuş oldular. Kusmaları çok olduğundan bir de idrar tahlili istedi doktor, kız çocuklarından idrar örneği almak zormuş ama benim fıstıklarım bir saat içinde verdiler örnekleri maşallah. İki hafta sonra Bodrum'a tatile gideceğimizden doktora gerekli soruları sorduk; şapka güneş gözlüğü takacaklar(şapka kolay da güneş gözlüğünü nerden bulacağım), 50 faktörlü güneş kremi sürülecek (biz sebamed ürünlerinden memnunuz, kremi de ondan aldık), denize girmeyecekler ancak ayaklarını sokabileceğiz(denize girmek için sınır 6 aymış, bizimkiler o tarihte beş buçuk aylık olacaklar).Arabayla gideceğiz, ben arkada iki koltuğun arasında oturacağım için her tarafım tutulacak muhtemelen.


Ek besinler konusu ile ilgili olarak, doğumdan sonra gelen ilk sütüm ikizlere yetmediği için süt yanında aptamile başlatmıştı doktor, hala da devam ediyoruz ancak mama sayısını gittikçe azalttık çünkü sütüm çoğaldı maşallah(üstelik iyi beslenip fazla su da içemiyorum, önceden belirttiğim gibi tek başıma bakıyorum kızlara ve onlardan hiçbir şeye vakit kalmıyor), elimden geldiğince meyva yemeye ve humana still tea içmeye çalışıyorum, protein ve kalsiyumu yeterli alıyorum. 4. ayın sonunda doktor meyve suyu, yoğurt ve pirinç unu mamasına başlatmıştı, bu ayda sebze çorbalarına ve pürelerine başlıyoruz. Tarhana, ezogelin, yayla çorbası, sebze çorbası verebilirmişim tabi tuzsuz olarak, sıvı yağ ekleyebilirmişim, sebze püreleri için de kabak, patates, havuç vs haşlayıp blenderden geçirerek verebilirmişim, yoğurdu kendim mayalıyordum, babymix verebilirmişim.


Tabi bizimkilerin ikiz olmalarına rağmen huyları farklı, biri meyve suyunu öbürü çorbayı daha çok yiyor, bir yoğurda öbürü pirinç unu mamasına surat buruşturuyor. Ama ikisi de hala meme emmeye bayılıyorlar allaha şükür.


Uyuyorlar şu anda, masum meleklerim benim.


Bu ayda çıngıraklı oyuncaklar yeterli imiş, bende huysuzun bahsettiği çıngıraklı çoraplardan aldım. Ececim bayıldı, ayağında çorap tutmayan hatun şimdi ayaklarını sallamaktan kendini alamıyor. Mervecim elde sallanan çıngırakları tercih ediyor.


Hala bizim odamızda ancak kendi beşiklerinde yatırıyoruz. Sabah yanıma alıyorum sırayla,meme emdikten sonra bana dönüp yüzümü okşamaları benim için dünyaya bedel.


Şimdi gidip akşam mamalarını hazırlayayım kuzularımın...




*Koyubeyazım, bloguna giremiyorum, mahsuru yoksa beni davet eder misin?

2 yorum:

our twins of N.Y./SEYHAN dedi ki...

Kuzularinizi Allah bagislasin.
Cok sekerler. Masallah...

Bende bir ikiz annesiyim. Bir kiz ve bir erkek bizimkiler.

Bundan sonra sizi de takip ettiklerime ekleyecegim izninizle.

Saglikli gunler dilerim.

azna dedi ki...

Yorumunuza teşekkür ederim. Bende sizin blogunuzu pratik annenin blogunda gördüm, takipçinizim. Sizinkiler de pek şekerler maşallah.